Hoe het begon

De kustbrouwerij begon in 2010 als thuisbrouwerij in Leffinge (Middelkerke). Er werd driftig geëxperimenteerd en vele stijlen, kleuren en smaken passeerden door de brouwketel en verdwenen in dorstige kelen.

Een recept werd steeds fijner afgesteld en bij het zoeken naar typische streek-ingrediënten (Duinroos of Rimpelroos)  voor mijn bier in de duinen van Middelkerke zag ik plots een pluizig diertje met lange oren in een holletje wegduiken:  het Dunekeun (West-Vlaams voor duinkonijn) was geboren.

Na de vele geslaagde experimenten besloten we om een stap verder te gaan. Vanaf juni 2014 is ons eerste bier 'Dunekeun Goudblond' ook voor de rest van de wereld beschikbaar.

Een klein jaar later kwam er al een 2de bier bij: 'Dunekeun Bruin' een bruin degustatiebier van 8% vol. alc.

Momenteel brouwen we in de 100-jaar oude installaties van Brouwerij Deca in Woesten: hier kunnen we nog écht ambachtelijk bier brouwen. Met heel veel dank aan Nicolas Christiaens die zijn schitterende installatie ter beschikking stelt en ons de volle vrijheid geeft voor onze creaties! 

Aan de plannen voor de volgende 'Dunekeuns' wordt voortdurend verder gewerkt!

Half oktober 2016:  'Dunekeun Tripel' én 'Dunekeun Winter' vervolledigen het klavertje vier. Het duurde iets langer dan voorzien voor de Tripel klaar was, maar het moest goed zijn. En.... het was zeker het wachten waard. Een mooi donkerblond bier met een onmiskenbare houttoets van appelhout is het resultaat.

Ook het winterbier zag na 6 maanden rijpen het levenslicht. Na zes maanden omhelzing van bier, jeneverbes en houtsnippers van beuk was de spanning groot: het was een ontroerend moment toen de eerste flesjes met het mooie blauwe etiket van de band rolden en de eerste bak vulden. 

Schol!